Parents often use SCERT Kerala Syllabus 6th Standard English Textbook Solutions Unit 1 Chapter 2 The Colours of Earth Textual Questions and Answers Activities Notes Pdf Download to assist their kids with homework.
Class 6 English The Colours of Earth Activities Question Answer
The Colours of Earth Class 6 Questions and Answers
The Colours of Earth Questions and Answers
Question 1.
What colours we are made of?
നമ്മൾ ഏത് നിറങ്ങളിലാണ് നിർമ്മിച്ചിരിക്കുന്നത്?
Answer:
We are made of the colours of earth. Each colour is different.
ഭൂമിയുടെ നിറങ്ങൾ കൊണ്ടാണ് നമ്മളെ നിർമ്മിച്ചിരിക്കുന്നത്. ഓരോ നിറവും വ്യത്യസ്തമാണ്.
Question 2.
What colours can the speaker see in the eyes of her friends?
തന്റെ സുഹൃത്തുക്കളുടെ കണ്ണുകളിൽ സ്പീക്കർക്ക് എന്ത് നിറങ്ങൾ കാണാൻ കഴിയും?
Answer:
In the eyes of her friends, the speaker can see can see topaz, the colour of the sky, the green and the gray of the sea rolling by, and the dazzling brown of the river in the morning.
തന്റെ സുഹൃത്തുക്കളുടെ കണ്ണുകളിൽ, സ്പീക്കർക്ക് ടോപസ് കാണാൻ കഴിയും. ആകാശത്തിന്റെ നിറം, കടലിന്റെ പച്ചയും ചാരനിറവും, രാവിലെ നദിയുടെ തിളങ്ങുന്ന തവിട്ടുനിറവും ഒക്കെ അവിടെയുണ്ട്.
Question 3.
What natural things does the speaker mention in the song?
പാട്ടിൽ സ്പീക്കർ പരാമർശിക്കുന്ന പ്രകൃതിദത്ത കാര്യങ്ങൾ എന്തൊക്കെയാണ്?
Answer:
In the song, the natural things the speaker mentions are the sky, the sea, the river, the sun and the mountain.
സ്പീക്കർ പരാമർശിക്കുന്ന പ്രകൃതിദത്ത കാര്യങ്ങൾ ആകാശം, കടൽ, നദി,സൂര്യൻ, പർവ്വതം എന്നിവ യാണ്.
Question 4.
What is the speaker trying to convey about the relationship between humans and nature? മനുഷ്യരും പ്രകൃതിയും തമ്മിലുള്ള ബന്ധത്തെക്കുറിച്ച് സ്പീക്കർ എന്താണ് പറയാൻ ശ്രമിക്കു ന്നത്?
Answer:
About the relationship between humans and nature the speaker is trying to convey that they are interconnected. They share the same colours.
മനുഷ്യരും പ്രകൃതിയും തമ്മിലുള്ള ബന്ധത്തെക്കുറിച്ച് അവ പരസ്പരം ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നുവെന്ന് സ്പീക്കർ പറയാൻ ശ്രമിക്കുന്നു. അവ ഒരേ നിറങ്ങൾ പങ്കിടുന്നു.
Question 5.
What colours does the speaker see on the beach?
ബീച്ചിൽ സ്പീക്കർ എന്ത് നിറങ്ങളാണ് കാണുന്നത്?
Answer:
On the beach, the speaker sees the purple of eggplant, the orange of peach, the grey, the green and the black of the stones.
കടൽത്തീരത്ത്, സ്പീക്കർ വഴുതനങ്ങയുടെ പർപ്പിൾ. പീച്ചിന്റെ ഓറഞ്ച്, സമുദ്രതീരത്തുള്ള കല്ലുകളുടെ പച്ച, കറുപ്പ് എന്നിവ കാണുന്നു.
Question 6.
What things described in the song attract you the most? Why?
പാട്ടിൽ വിവരിച്ചിരിക്കുന്ന കാര്യങ്ങളിൽ ഏതാണ് നിങ്ങളെ ഏറ്റവും കൂടുതൽ ആകർഷിക്കുന്നത്? എന്തുകൊണ്ട്?
Answer:
The things described in the song attract me the most are green and the gray of the sea rolling by and the dazzling brown river in the morning. I love and sea and the river. I like the vast seas and meandering rivers with their rich varieties of life and dazzling beauty.
പാട്ടിൽ വിവരിച്ചിരിക്കുന്ന കാര്യങ്ങളിൽ എന്നെ ഏറ്റവും കൂടുതൽ ആകർഷിക്കുന്നത് കടലിന്റെ പച്ചയും ചാരനിറവും കലർന്ന ഒഴുക്കും രാവിലെ തിളങ്ങുന്ന തവിട്ടുനിറത്തിലുള്ള നദിയുമാണ്. കടലും നദിയും എനിക്ക് വളരെ ഇഷ്ടമാണ്. ജീവിതത്തിന്റെ സമ്പന്നമായ വൈവിധ്യവും അതിശയിപ്പിക്കുന്ന സൗന്ദര്യ വുമുള്ള വിശാലമായ കടലുകളും വളഞ്ഞുപുളഞ്ഞൊഴുകുന്ന നദികളും എനിക്ക് ഏറെ ഇഷ്ടമാണ്.
The Colours of Earth Activities
The Colours of Earth Class 6 Question Answer – Activity 1
1. List out the colours mentioned in the song “The colours of Earth”.
• chestnut
• topaz
• ………………………………
• ………………………………
Answer:
• chestnut
• topaz
• green
• gray
• brown
• black
• purple
• orange
Class 6 English The Colours of Earth Activities Pdf – Activity 2
2. Nature is full of beautiful colours that inspire us. Each shade reflects the world around us.
a. There are some colours that go with fruits. Add a few more.
• Apple – Red
• Banana – Yellow
• ………………………………
• ………………………………
Answer:
• Apple – Red
• Banana – Yellow
• Green – Melons
• Purple – Figs
• Pink – Strawberries
• Blue – Berries
b. Some colours can be paired with objects or natural phenomena.
Write a few more
• Sky – Blue
• Sunset – Orange
• ………………………………
• ………………………………
Answer:
• Sky – Blue
• Sunset – Orange
• Golden – Dawn
• Dark – Night
• Red – Lava
• Black – Soil
• White – Moon
c. A few colours are paired with food items, Give more examples.
• Chocolate – Brown
• Tomato – Red
• ………………………………
• ………………………………
Answer:
• Chocolate – Brown
• Tomato – Red
• White – Pudding
• Brown – Bread
• White – Bread
The Colours of Earth Class 6 Questions and Answers Pdf – Activity 3
3. Read the lines below:
The green and the gray of the sea rolling by
And the dazzling brown river in the morning.
a. Find out the describing words of the objects/ natural phenomena.
………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………….
Answer:
green, gray, dazzling
b. Find similar describing words of the objects/ natural phenomena from the song.
………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………….
Answer:
each, true, dappled, brown, sun-kissed, black, purple, orange.
c. Write sentences of your own using the words you have found out.
………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………….
Examples: I was walking by a sun- kissed building.
The green of their uniform was dazzling.
Answer:
- Each student should bring his text book.
- Rosy is my true friend.
- Yesterday our cow birth to a dappled calf.
- Indians generally have brown colour.
- The black people of Africa are proud of their colour.
- For her birthday she bought a purple dress.
- Our teacher wore an orange sari yesterday.
Class 6 English The Colours of Earth Question Answer – Activity 4
4. a. Which colour do you like most?
………………………………………………………………………….
Answer:
I like white colour because it represents purity.
b. Write the name of as many colours as possible you can think of:
………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………….
Answer:
Blue, Brown, Black
Coral
Green
Maroon, Magenta
Indigo
Orange, Olive
Pink, Purple, Peach
Red
Silver
Violet
White
Yellow
c. and 5 (practical work)
Sit in groups and find pictures of different colours from magazines, newspapers or old calendars. Design a chart to showcase your colourful work.
Each group can add a creative title to their chart and present it in the class, explaining why you picked each item.
• Keep it simple
• Make it fun
• Use masks from different cultures
• Design steps that everyone can do
Answer: