Parents often use SCERT Kerala Syllabus 6th Standard English Textbook Solutions Unit 1 Chapter 1 Names and Names Textual Questions and Answers Activities Notes Pdf Download to assist their kids with homework.
Class 6 English Names and Names Activities Question Answer
Names and Names Class 6 Questions and Answers
6th Standard English Unit 1 Question Answer
“In diversity there is beauty and there is strength.”
Maya Angelou
“വൈവിധ്യത്തിൽ സൗന്ദര്യമുണ്ട്. ശക്തിയുണ്ട്.”
മായ ആഞ്ചലോ
The Doorway
Look at the picture.
Question 1.
What are the children doing?
കുട്ടികൾ എന്താണ് ചെയ്യുന്നത്?
Answer:
They are looking at the globe and discussing some things.
അവർ ഭൂഗോളത്തിലേക്ക് നോക്കി ചില കാര്യങ്ങൾ ചർച്ച ചെയ്യുന്നു.
Question 2.
Do you think the children are from the same country?
കുട്ടികൾ ഒരേ രാജ്യത്തിനുന്നുള്ളവരാണെന്ന് നിങ്ങൾ കരുതുന്നുണ്ടോ?
Answer:
No, they are not. They are from different countries in different continents. I can see Asians, Africans and Europeans in the picture.
ഇല്ല, അവർ അങ്ങനെയല്ല. അവർ വ്യത്യസ്ത ഭൂഖണ്ഡങ്ങളിലെ വ്യത്യസ്ത രാജ്യങ്ങളിൽ നിന്നുള്ളവരാണ്. ചിത്രത്തിൽ ഏഷ്യക്കാരെയും ആഫ്രിക്കക്കാരെയും യൂറോപ്യന്മാരെയും എനിക്ക് കാണാൻ കഴിയും.
Names and Names Questions and Answers
Question 1.
What did Kunhichirutha love doing at the gate?
ഗേറ്റിനടുത്ത് നിന്നുകൊണ്ട് കുഞ്ഞിച്ചിരുതയ്ക്ക് എന്ത് ചെയ്യാനാണ് ഇഷ്ടം?
Answer:
She loved to look at the passing vehicles and pedestrians.
കടന്നുപോകുന്ന വാഹനങ്ങളെയും കാൽനടയാത്രക്കാരെയും നിരീക്ഷിക്കാൻ അവൾക്ക് വളരെ ഇഷ്ടമായിരുന്നു.
Question 2.
What was the climate like?
കാലാവസ്ഥ എങ്ങനെയായിരുന്നു?
Answer:
It was the end of winter and the air was warming up.
ശൈത്യകാലത്തിന്റെ അവസാനമായിരുന്നു. വായു കുറേശ്ശേ ചൂടുപിടിച്ചുകൊണ്ടിരുന്നു.
Question 3.
Why did Kunhichirutha puzzle about the varying length of the day and night?
പകലിന്റെയും രാത്രിയുടെയും ദൈർഘ്യത്തിലെ വ്യത്യാസത്തെക്കുറിച്ച് കുഞ്ഞിച്ചിരുത എന്തി നാണ് ആശയക്കുഴപ്പത്തിലായത്?
Answer:
She was puzzled about the varying length of the day and night because in July the sun set at 8.30 – and the day was more than 15 hours long. But in winter the sun set a little before 5, and the day lasted only less than 10 hours. She was not used to this kind variation in the length of the day in Kerala.
ജൂലൈയിൽ സൂര്യൻ 8.30ന് അസ്തമിക്കുകയും പകൽ 15 മണിക്കൂറിൽ കൂടുതൽ നീണ്ടുനിൽക്കു കയും ചെയ്തതിനാൽ പകലിന്റെയും രാത്രിയുടെയും ദൈർഘ്യത്തിലെ വ്യത്യാസത്തെക്കുറിച്ച് അവൾ ആശയക്കുഴപ്പത്തിലായിരുന്നു. എന്നാൽ ശൈത്യകാലത്ത് 5 മണിക്ക് അൽപ്പം മുമ്പ് സൂര്യൻ അസ്ത മിക്കുകയും പകൽ 10 മണിക്കൂറിൽ താഴെ മാത്രമേ നീണ്ടുനിന്നുള്ളു. കേരളത്തിൽ പകലിന്റെ ദൈർഘ്യത്തിൽ ഇത്തരത്തിലുള്ള വ്യതിയാനം അവൾക്ക് പരിചിതമായിരുന്നില്ല.
Question 4.
Why was Kunhichirutha startled?
കുഞ്ഞിച്ചിരുത എന്തിനാണ് ഞെട്ടിയത്?
Answer:
Kunhichirutha was startled because somebody was calling her as “kun-hi-chi-ryoo-tha”.
ആരോ അവളെ “കൂൻ ഹി-ചി–താ!” എന്ന് വിളിക്കുന്നത് കേട്ട് കുഞ്ഞിച്ചിരുത ഞെട്ടിപ്പോയി.
Question 5.
Why didn’t Kunhichirutha feel a stranger at all at school?
സ്കൂളിൽ കുഞ്ഞിച്ചിരുതയ്ക്ക് ഒരു അപരിചിതത്വം തോന്നാതിരുന്നത് എന്തുകൊണ്ട്?
Answer:
Kunhichirutha did not feel a stranger at all at school because her classmates and teachers were very kind and helpful to her.
കുഞ്ഞിച്ചിരുതയ്ക്ക് സ്കൂളിൽ ഒരു അപരിചിതത്വം തോന്നിയില്ല. കാരണം അവളുടെ സഹപാഠി കളും അധ്യാപകരും അവളോട് വളരെ ദയയുള്ളവരും സഹായിക്കുന്നവരുമായിരുന്നു.
Question 6.
Why did Kunhichirutha think it was rude to call Prakash by name?
പ്രകാശിനെ പേര് ചൊല്ലി വിളിക്കുന്നത് അപമര്യാദയാണെന്ന് കുഞ്ഞിച്ചിരുതയ്ക്ക് തോന്നി യത് എന്തുകൊണ്ട്?
Answer:
Kunhichirutha thought it was rude to call Prakash by name because in the Indian culture young children don’t call elders by their names. They call them uncles or aunts.
ഇന്ത്യൻ സംസ്കാരത്തിൽ കുട്ടികൾ മുതിർന്നവരെ പേര് ചൊല്ലി വിളിക്കാറില്ലാത്തതിനാൽ പ്രകാ ശിനെ പേര് ചൊല്ലി വിളിക്കുന്നത് അപമര്യാദയാണെന്ന് കുഞ്ഞിച്ചിരുതയ്ക്ക് തോന്നി. അവർ അവരെ അമ്മാവൻ എന്നോ അമ്മായി എന്നോ ആണ് വിളിക്കുന്നത്.
Question 7.
What was Kunhichirutha’s reaction when Prakash pronounced her name correctly?
പ്രകാശ് തന്റെ പേര് ശരിയായി ഉച്ചരിച്ചപ്പോൾ കുഞ്ഞിച്ചിരുതയുടെ പ്രതികരണം എന്തായിരുന്നു?
Answer:
She was delighted because Prakash was the first person, outside her family, to pronounce her name perfectly in New Jersey. She nodded her head, showing him her delight.
ന്യൂജേഴ്സിയിൽ തന്റെ കുടുംബത്തിന് പുറത്ത് ആദ്യമായി തന്റെ പേര് കൃത്യമായി ഉച്ചരിച്ചത് പ്രകാശ് ആണെന്നതിനാൽ അവൾ സന്തോഷിച്ചു. അവൾ തലയാട്ടി, സന്തോഷം പ്രകടിപ്പിച്ചു.
Question 8.
Why was Prakash surprised at Kunhichirutha’s name?
കുഞ്ഞിച്ചിരുതയുടെ പേര് കേട്ടപ്പോൾ പ്രകാശ് എന്തിനാണ് അത്ഭുതപ്പെട്ടത്?
Answer:
Prakash was surprised at Kunhichirutha’s name because such names are not common these days. Kunhichirutha was an old-fashioned name.
കുഞ്ഞിച്ചിരുതയുടെ പേര് കേട്ടപ്പോൾ പ്രകാശ് അത്ഭുതപ്പെട്ടു. കാരണം അത്തരം പേരുകൾ ഇന്ന് സാധാരണമല്ല. കുഞ്ഞിച്ചിരുത ഒരു പഴയ രീതിയിലുള്ള പേരായിരുന്നു.
Question 9.
How did Kunhichirutha get her name?
കുഞ്ഞിച്ചിരുതയ്ക്ക് എങ്ങനെ പേര് ലഭിച്ചു?
Answer:
Kunhichirutha got her name from her great grandmother, who became a school teacher at the age of 18.
18 വയസ്സിൽ സ്കൂൾ അധ്യാപികയായി മാറിയ അവളുടെ മുതുമുത്തശ്ശിയിൽ നിന്നാണ് കുഞ്ഞിച്ചി രുതയ്ക്ക് ആ പേര് ലഭിച്ചത്.
Question 10.
What surprised Kunhichirutha when Antoinette pronounced her name right?
ഒംഗത്വാനെറ്റ് തന്റെ പേര് ശരിയായി ഉച്ചരിച്ചപ്പോൾ കുഞ്ഞിച്ചിരുതയ്ക്ക് എന്താണ് അത്ഭുതം തോന്നിയത്?
Answer:
None in the school pronounced the name of Kunhichirutha right. Therefore when, Antoinette pronounced it right, especially the ‘nh’ Kunhichirutha was surprised.
സ്കൂളിൽ ആരും കുഞ്ഞിച്ചിരുതയുടെ പേര് ശരിയായി ഉച്ചരിച്ചില്ല. അതിനാൽ ഒംഗ്ത്വാനെറ്റ് അത് ശരിയായി ഉച്ചരിച്ചപ്പോൾ, പ്രത്യേകിച്ച് “nh” കുഞ്ഞിച്ചിരുത അത്ഭുതപ്പെട്ടു.
Question 11.
Why do you think Antoinette was able to pronounce Kunhichirutha’s name fairly well? കുഞ്ഞിച്ചിരുതയുടെ പേര് നന്നായി ഉച്ചരിക്കാൻ ഓംഗ് താനെറ്റിന് കഴിഞ്ഞത് എന്തുകൊണ്ടാ ണെന്നാണ് നിങ്ങൾ കരുതുത്
Answer:
I think Antoinette was able to pronounce Kunhichirutha’s name fairly well because her own name was mispronounced by most of her classmates as ‘an-toy-net’. So she tried to pronounce Kunhichirutha’s name correctly.
സഹപാഠികളിൽ ഭൂരിഭാഗവും തന്റെ പേര് തെറ്റായി ഉച്ചരിച്ചതിനാൽ അംഗത്വാനെറ്റിന് കുഞ്ഞിച്ചിരു തയുടെ പേര് നന്നായി ഉച്ചരിക്കണമെന്നുണ്ടായിരുന്നുവെന്ന് ഞാൻ കരുതുന്നു. അതിനാൽ അവൾ കുഞ്ഞിച്ചിരുതയുടെ പേര് ശരിയായി ഉച്ചരിക്കാൻ ശ്രമിച്ചു.
Names and Names Activities
Names and Names Class 6 Question Answer – Activity 1
Read the text messages between Kunhichirutha and Antoinette. To ‘hang out’ means “to spend a lot of time in a place or with someone. You wish to hang out with your friend this weekend. How will you plan for it? Create a chat.
Answer:
You: Hi! What are you doing this weekend?
Friend: I’m not sure yet. Do you want to hang out?
You: Sure, I would love to.
Friend: Come to my home. My parents came from Dubai yesterday. They have brought some new video games.
You: Really! I am very happy to hear that. I love to play video games.
Friend: There is more good news. They have also brought some fine chocolates and sweets. I know you love “Cadbury” and “Nestle”. We have some.
You: Mmmm! Yummy! My mouth is already watering. I will be there this evening! Friend: We all will be happy to have you. We can spend the weekend together.
You: Thank you, dear!
Class 6 English Names and Names Activities Pdf – Activity 2
Read the email on p. 14, received by Kunhichirutha from her friend Antoinette during the vacation.
Write the reply:
Answer:
From: kunhichiruta@hotmail.com
To: antoinette12@gmail.com
Dear Antoinette,
I was excited to get your mail! It made me so happy to hear from you.
I’m glad you are enjoying your vacation. Paddleboarding is a good sport. But it is risky as you tend to fall down often. Here in Kerala it is not so popular. We love swimming. There is a swimming pool near my house and I go for swimming everyday with my friends here. This is the time for the greatest festival of our State – the Onam celebrations. We have dances, songs and other local arts forms in connection with this festival. Very delicious “sadya” – a sumptuous meal with different items – is the specialty of this day. Next year you should come to Kerala during this time.
I am spending time with my old friends here. They are surprised at the change in the way I speak English now.
Antoinette, I really miss you. But the vacation will soon be over and then we will meet again. Say Hi to your Mom and Dad for me.
Take care!
Love.
Kunhichirutha
Names and Names Class 6 Questions and Answers Pdf – Activity 3
Read the sentences on p. 15.
Here we see how the people from various countries are called.
Canada – Canadian
China – Chinese
Egypt – Egyptian
Japan – Japanese
Mexico – Mexican
a. Complete the following:
• France: …………………………….
• Germany: …………………………….
• Spain: …………………………….
• The UAE: …………………………….
b. Adding more to the List
• ……………………. : ………………………….
• ……………………. : ………………………….
Answer:
a. Complete the following:
France – French
Germany – German
Spain – Spanish
The UAE – Emirati
b. Adding more to the List
a) Italy – Italian
b) Portugal – Portuguese
c) The USA – American
d) The UK – British
e) Korea – Korean
f) Vietnam – Vietnamese
g) Cambodia – Cambodian
Class 6 English Names and Names Question Answer – Activity 4
Fun with Words
a. Help Kunhichirutha and Antoinette to complete the list on p. 16.
a. Kunhichirutha and Antoinette decided to play a game. They picked words that started with each letter of their names. The words describe something positive about them. For example, ‘K’ in Kunhichirutha
stands for ‘Kind’ and ‘A’ in Antoinette stands for ‘Act1ve Help them complete the list.
b. Do the same for you. Sit with your friend and share your work. Present it in the class.
c. Here are some qualities describing the character of Kunhichirutha. Write a sentence about each of these qualities.
Kind: Kunhichirutha is a kind girl.
Understanding: She is very understanding both at home and school.
Neat: ……………………………………………………………………………
Helpful: ………………………………………………………………………..
Intelligent: ……………………………………………………………………
Curious: ………………………………………………………………………..
Happy: ………………………………………………………………………….
…………… : …………………………………………………………………….
…………… : ……………………………………………………………………
d. Write a short description of Kunhichirutha, using the qualities above.
Kunhichirutha is a kind and helpful girl. ……………………………..
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
Answer:
a. Kunhichirutha
R – Religious
U – Urbane
T – Truthful
H – humane
A – Affectionate
Antoinette
N – natural
E – easy-going
T – Truthful
T – Trustworthy
E – Energetic
c. Kind: Kunhichirutha is a kind girl.
Understanding: She is very understanding both at home and school.
Neat: She is a neat girl and she keeps everything tidy.
Helpful: She is very helpful as she is a kind girl.
Intelligent: She is an intelligent girl; she understands things quickly.
Curious: She is a curious girl; she wants to know many things.
Happy: She is a happy girl; she is not worried about things.
Imaginative: She is an imaginative girl; she even writes stories.
Religious: She is a religious girl; she prays every day for some time.
Urbane: She is very urbane; she behaves politely with everyone.
Truthful: She is truthful; you can depend on her.
Humane: She is humane; she helps the poor and the needy.
Affectionate: She is affectionate; she loves her parents and siblings very much.
d. Kunhichirutha is a kind and helpful girl. She is humane and she is always ready to help the poor and the needy. She is very intelligent. She is curious to know about many of the mysteries of nature. She works very hard and she is quite understanding in her dealings with others. She is always neat and tidy and she is happy as she is always optimistic. Everyone likes Kunhichirutha because of her many good qualities.
Std 6 English Names and Names Question Answer – Activity 5
Read the sentence on p. 17.
Imagine a new student from another country or state has just joined your school. How would you help her adjust to the new place and culture?
(You may use will/shall/can to frame sentences.)
For example
I will show her around the school and introduce her to my friends
…………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………….
Answer:
If a new student from another country or state joins our school, I will do whatever I can to make her feel comfortable. I will show her around the school and introduce her to my friends and also teachers. I will talk to her about the rules of the school. I will take her to the school library and also to the cafeteria. Since she is new to this country she may not know some of the local dishes that we usually eat. I will explain to her what some of them are. I will also teach her some commonly used words, especially for greeting and responding to greetings. I will try to make her comfortable by assuring her that she won’t have any problems here as we are there to help her.
Names and Names Questions and Answers – Activity 6
Read the sentence: But she had picked up English with an amazing speed.
Picked up means learned or acquired.
a. A few such pairs of words are given below. Pick out the sentences that contain those expressions from the story.
• Come across: ………………………………
• Switched over: ……………………………..
b. Read the conversation on p. 18 and identify more such expressions.
Kunhichirutha: Hi everyone, Antoinette’s birthday is coming up. Let’s do something special!
Jake: Yeah! We can pick up a nice gift for her.
Mia: And we can take her out to eat at her favourite cafe.
Kunhichirutha: Great! I’ll fix a time for us to go.
Ben: I’ll look for a good gift. What about a book?
Kunhichirutha: Good idea! We can check out the bookstore to find one she’ll like.
Mia: We’ll look up a book she doesn’t have.
Jake: Let’s get a cake too. I can drop it off at her house.
Kunhichirutha: Perfect! we’ll ask her to come back to the cafe after school and we’ll surprise her.
Ben: Okay! Let’s get going! Keep the secret.
Answer
a. Pick out the sentences from the story with ‘Come cross’ and ‘Switched over’.
Kunhichirutha has come across many Indians on the streets. (has met/found)
Prakash suddenly switched over to Malayalam. (changed)
b. Read the conversation on p. 18 and identify more such expressions.
coming up | pick up | take out |
look for | check out | look up |
drop off | come back | get going |
7. Read what Ben from Italy speaks about his country on p. 19. Antoinette wants to say something about her country, France. Some facts about France are given on p. 20. Help her make a description and present it.
Dear friends,
I am from Italy. It’s a beautiful country. Its capital is Rome. The flag is really cool with three colours: green, white and red. Most people in Italy speak Italian. We make some of the best foods ever, like pizza and pasta. Italy is also home to amazing places like the Colosseum, the Leaning Tower of Pisa and the Canals of Venice. If you visit Italy, you might even spot animals like the Italian wolf and wild boar. The weather is nice too, with warm summers and cool winters. Italians love to celebrate holidays like Christmas, Easter and Carnivals, where we wear colourful
masks and costumes.
Sounds fun, right?
Next, Antoinette would like to say something about her country, France. Some basic facts about France are given. Can you help her make a description and present it?
Country: France
Capital: Paris
Flag: Three colours: blue, white, red
Major Language: French
Popular Food items: Croissants, Baguettes, Macarons
Famous Places: Eiffel Tower, the Louvre Museum, beaches of the French Riviera
Animals: French bulldog, wild boar
Celebrations: Bastille Day, Christmas, Easter
I come from the great country of France. The capital of my country is Paris. We have a tri- colour flag with blue, white and red. The major language is French. We are very fond of eating Croissants, Baguettes and Macarons. Our country has the world famous Eiffel Tower, the Louvre Museum and also the beaches of the French Riviera. Our most popular animals are French bulldog and the wild boar. We have three famous celebrations – the Bastille Day, Christmas and Easter. The weather is good in the months of May to August. If you want to visit France and enjoy its various cultural activities, come between these months.