Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 3 Attractive Web Designing

You can Download Attractive Web Designing Questions and Answers, Kerala SSLC 10th IT Theory Questions and Answers Chapter 3 help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Kerala Syllabus SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 3 Attractive Web Designing

Attractive Web Designing Questions and Answers

Question 1.
Write down the full form of HTML?
a) Hyper Text Mark up Language
b) Hyper Tool Mark up Language
c) Hyper Tool Model Link
Answer:
a) HyperText Mark up Language

HSSLive.Guru

Question 2.
What is the full form of CSS?
a) Computer System Style
b) Cascading Style Sheet
c) Cascading Style System
Answer:
b) Cascading Style Sheet

Question 3.
From the following options which one is used for the reusability of codes.
a) CSS
b) Head
c) Body
d) lip
Answer:
a) CSS

Question 4.
The idea of was suggested by Hakon Wium Lie and Bert Bos.
a) CSS
b) HTML
c) Python
Answer:
a) CSS

Question 5.
Adding the properties of each tag along with the tag itself is css.
a) Inline
b) Internal
c) External
Answer:
a) Inline

Question 6.
In ………… css the properties are defined using element selector or class selector inside the <style> tag
Answer:
Internal

Question 7.
In ……… css one or more webpages are included in a separate file with .css extension
Answer:
External

Question 8.
Say true or false
a) Use the colon (:) sign to separate property and value
b) No need to use the semicolon sign (;) after every property.
Answer:
a) True
b) False

Question 9.
There are two ways to include properties to tags using cascading style sheets. From the following which is not a cascading style sheet.
a) Element selector
b) HTML selector
c) Class selector
Answer:
b) HTML selector

Question 10.
The style is created in the same name of the tag itself is called selector.
a) Element selector
b) HTML selector
c) Class selector
Answer:
a) Element selector

Question 11.
From the following which tag is compulsory for creating internal cascading style.
a) <style>
b) <br>
c) <hr>
Answer:
a) <style>

Question 12.
In a webpage, different styles of a tag can be used in different places by using ……… selector.
a) Element selector
b) HTML selector
c) Class selector
Answer:
c) Class selector

Question 13.
p.cyan
{
color : # ffooff;
}
What is the class name of the above code?
a) cyan
b) p
c) color
Answer:
a) cyan

Question 14.
From the following choose the cascading style that are used to make the background colour as blue.
a) body
{
backgroud : #0000ff;
}
b) body
{
backg round : #ff0000;
}
c) body
{
backg round : #00ff00;
}
Answer:
a) body
{
backgroud : #0000ff;
}

Question 15.
From the following which is the extension of cascading style sheet.
a) .css
b). .kss
c) .csh
Answer:
a) .css

HSSLive.Guru

Question 16.
The HTML tag used for adding paragraph content when creating a web page.
a) <ul> <li> …… </li></ul>
b) <p> ……. </p>
c) <img> ……. </img>
d) <body> ……. </body>
Answer:
b) <p> …….. </p>

Question 17.
To which HTMLtag should we add internal cascading style.
a) <body> ……. </body>
b) <syle> …….. </style>
c) <p> …….. </p>
d) <a> ……. </a>
Answer:
b) <syle> ……… </style>

Question 18.
Web page can be prepared in three different ways by using cascading style. From the following select the wrong one.
a) <rel>
b) <head>
c) <i>
d) <link>
Answer:
d) <link>

Question 19.
What is the full form of WCMS?
Answer:
Web Content Management System

HSSLive.Guru

Question 20.
Name the attribute of link tag used to include cascading style file namely style.css
a) rel
b) type
c) href
d) None of these
Answer:
c) href

Leave a Comment

error: Content is protected !!