Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 5 Networking

You can Download Networking Questions and Answers, Kerala SSLC 10th IT Theory Questions and Answers Chapter 5 help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Kerala Syllabus SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 5 Networking

Networking Questions and Answers

Question 1.
A collection of computers, printer, scanner, and peripheral devices are connected by a medium is called
a) Networking
b) CSS
c) HTML
d) None of these
Answer:
a) Networking

Question 2.
What is the full form of UTP
Answer:
Unshielded Twisted Pair

HSSLive.Guru

Question 3.
What is the full form of RJ45
Answer:
Registered Jack 45

Question 4.
From the following which device is used to send a copy of the data to all the computers in a network
a) Switch
b) Hub
c) Scanner
d) None of these
Answer:
b)Hub

Question 5.
From the following which device is used to send data only to the intended computer
a) Hub
b) Scanner
c) Switch
d) None of these
Answer:
c) Switch

Question 6.
……….. Tool is used to fix RJ45 connector to the end of a cable
a) Scissors.
b) screen driver
c) Crimping
d) None of these
Answer:
c) Crimping

Question 7.
Which connector is used to connect telephone line to modem in our computer lab
a) RJ 45
b) RJ 78
c) RJ 10
d) RJ 11
Answer:
d) RJ 11

Question 8.
What is the full form of LAN
Answer:
Local Area Network

Question 9.
What is the full form of WAN
Answer:
Wide Area Network

Question 10.
In computer, data is processed and stored in the form of signal.
a) Digital
b) Analog
c) Hybrid
d) None of these
Answer:
a) Digital

Question 11.
Which type of signal is used in telephone line for transferring data?
a) Digital
b) Analog
c) Hybrid
d) None of these
Answer:
b) Analog

Question 12.
From the following which device is used to convert digital signals to analog and vice versa
a) Modem
b) Hub
c) Switch
d) None of these
Answer:
a) Modem

Question 13.
From the following which device helps us to use internet through telephone line or cable.
a) Modem
b) Speaker
c) Camera
d) Scanner
Answer:
a) Modem

HSSLive.Guru

Question 14.
Name the system that connects computers and other peripheral devices without the help of cables.
a) Cable network
b) Wireless network
c) None of these
Answer:
b) Wireless network

Question 15.
In wireless network, which medium is used for sending data.
a) Cable
b) R.F waves
c) None of these
Answer:
b) R.F waves

Question 16.
The computer placed in a building or in a room, or in a compound are connected by a medium. This type of network is called
a) LAN
b) MAN
c) WAN
d) None of these
Answer:
a) LAN

Question 17.
A computer network that spans over the world is called
a) LAN
b) MAN
c) WAN
d) None of these
Answer:
c) WAN

Question 18.
Computers in a network are identified by a unique number. This is called
a) IPAddress
b) memory Address
c) None of these
Answer:
a) IPAddress

Question 19.
Which protocol is used to give IP address to com-puters in a Network?
a) TCP/IP
b) SSH
c) SMB
d) POP
Answer:
a) TCP/IP

Question 20.
From the following select an option that is not an IP version
a) IPV4
b) IPV6
c) IPV10
d) None of these
Answer:
c)IPV10

Question 21.
From the following which is IPv4 based IP address.
a) 192.168.1.120
b) 192.268.1.120
c) 192.168.700.120
d) None of these
Answer:
a) 192.168.1.120

Question 22.
What is the network-related icon’ displayed on the screen of the computer connected to a Network?
a) Network Manager Applet
b) Network Neighbourhood
c) Network system
d) None of these
Answer:
a) Network Manager Applet

Question 23.
From the following which applet is used to find the IP address of a computer
a) Network Manager Applet
b) Network Neighbourhood
c) Network system
d) None of these
Answer:
a) Network Manager Applet

Question 24.
From the following which device is used for sending devices placed in shorter distance
a) Bluetooth
b) wifi
c) Lifi
d) None of these
Answer:
a) Bluetooth

Question 25.
What is the full form of WiFi?
Answer:
Wireless Fidelity

Question 26.
From the following what is the data transfer capacity of Cat 7 cable
a) 18 Gbps
b) 20 Gbps
c) 10 Gbps
d) 10 Mbps
Answer:
c) 10 Gbps

HSSLive.Guru

Question 27.
The cable used for networking is from Cat 1 to
a) Cat 10
b) Cat 15
c) Cat 7
d) Cat 17
Answer:
c) Cat 7

Question 28.
What is the full form of Cat7?
a) Category 7
b) Cathode 7
c) None of these
Answer:
a) Category 7

Question 29.
Is it possible to give permanent IP address to computers in a Network
a) possible
b) Not possible
c) None of these
Answer:
a) possible

Question 30.
Each time when you switch on the Computer in a network, the IP address is created
a) Automatically
b) Given by human beings
c) None of these
Answer:
a) Automatically

Question 31.
Name the technology used for assigning IP address to computers in a Network Automatically
a) DMCP
b) DHCP
c) DMRC
d) None of these
Answer:
b) DHCP

Question 32.
What is the full form of DHCP
Answer:
Dynamic Host Configuration Protocol

Question 33.
From the following’ IP address which part is used to represent the host computer
192.168.1.25
a) 192
b) 168
c) 1
d) 25
Answer:
d)25

Question 34.
from the following IP address which part is used to represent the Network
192.168.1.25
a) 168.1.25
b) 192.168.1
c) 192.168
d) 1.25
Answer:
b) 192.168.1

Question 35.
From the following which option is used to deny the entry of others from Internet or Network
a) Firewall
b) Protocol
c) WiFi
d) LiFi
Answer:
a) Firewall

Question 36.
Which wireless technology is used light rays for transfer data between devices
a) blue tooth
b) WiFi
c) LiFi
d) None of these
Answer:
c) LiFi

Question 37.
In LiFi which medium is used for data transferring
a) Radiofrequency waves
b) Light rays
c) None of these
Answer:
b) Light rays

Question 38.
From the following select an IP address that is not in a valid range.
a) 192.168.0.0 – 192.168.255.255
b) 10.0.0.0 – 10.255.255.255
c) 172.16.0.0 – 172.31.255.255
d) 255.1.255.255 – 255.255.255.255
Answer:
d) 255.1.255.255 – 255.255.255.255

HSSLive.Guru

Question 39.
From the following select the IP address that is not in the same network.
3) 192.168.1.1 3
b) 192.168.1.20
c) 192.168.1.30
d) 192.168.10.30
Answer:
d) 192.168.10.30

Question 40.
Is it possible to give permanent address to all computers and share internet facility to all computers,
a) Not possible
b) Possible
c) None of these
Answer:
b) Possible

Question 41.
You have to connect your modem to  ensure internet facility to every computers in a Net-work .
a) printer
b) speaker
c) switch
d) scanner
Answer:
c) switch

Question 42.
From the following which option is not needed to transfer a file from a computer to another computer in our lab
a) Name of the file
b) Location of the file
c) Stroing time of the file
d) The IP address username and password of the computer that started the file
Answer:
c) Storing time of the file

Question 43.
What you have to type in the server address box to connect our computer to another computer with IP address 192.168.1.15
a) ssh://192.168.1.15
b) POP://192.168.1.15
c) SMTP://192.168.1.15
d) None of these
Answer:
a) ssh://192.168.1.15

Question 44.
Is it possible to share a printer just like the files shared in a Network
a) Not possible
b) Possible
c) None of these
Answer:
b) Possible

Question 45.
What are the two energing technologies developed in the expansion of Network
a) Grid computing
b) Cloud computing
c) Share computing
d) Python
Answer:
a) Grid computing and
b) Cloud computing

Question 46.
A collection of computer from various location are working independently for a common objective is called computing
a) Cloud computing
b) Grid Computing
c) Share computing
d) Firewall
Answer:
b) Grid Computing

Question 47.
Instead of high-performance server this technology user ordinary computers from various parts of the world for computing Name this Computing?
a) Grid computing
b) Cloud computing
c) server computing
d) Share computing
Answer:
a) Grid computing

Question 48.
From the following name the people who considered to be started grid computing
a) Ian foster
b) Carl Kesselman
c) Steve Tuecke
d) Bert bos
Answer:
a) I an foster,
b) Carl Kesselman and
c) Steve Tuecke

Question 49.
………. Computing is a means of using the applications you use at home along with your files, from any part of the world
a) Grid computing
b) Cloud computing
c) Supercomputing
d) None of these
Answer:
b) Cloud computing

HSSLive.Guru

Question 50.
Which among the following is not a cloud computing
a) Public
b) Private
c) Hybrid
d) Star
Answer:
d) Star

Question 51.
Multinational Companies depend as for many of their projects
a) Clouds
b) Star
c) Hub
d) None of these
Answer:
a) Clouds

Question 52.
How many pairs of wires are present in a UTP cable
a) 4
b) 8
c) 12
d) 2
Answer:
a) 4

Leave a Comment

error: Content is protected !!