Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 9 Moving Images

You can Download Moving Images Questions and Answers, Kerala SSLC 10th IT Theory Questions and Answers Chapter 9 help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Kerala Syllabus SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 9 Moving Images

Moving Images Questions and Answers

Section -1

Question 1.
The animation software in IT @ School GNU/Linux is
a) Synfig studio
b) Tupi
c) Gimp
d) Paint
Answer:
a) Synfig studio

HSSLive.Guru

Question 2.
Which type of animation software is synfig studio.
a) Proprietary
b) not able to take copy
c) pay and use
d) free software
Answer:
d) free software

Question 3.
To prepare a film, How many times images appear one after the other continuously in front of our eyes in one second?
a) 48
b) 12
c) 24
d) 36
Answer:
c) 24

Question 4.
Say the important stage of an animation film?
a) character designing
b) background
c) characters
d) action
Answer:
a) character designing

Question 5.
Construction of a storyboard is a preparation of
a) Drawing a picture
b) finding time zones
c) producing an animation
d) character designing
Answer:
c) Producing an animation

Question 6.
Synfig Studio is a free-animation software
a) Drawing pictures
b) Studio
c) Three dimensional
d) Two dimensional
Answer:
d) Two dimensional

Question 7.
Synfig studio software is designed by
a) Stall men
b) Robert B Quattlebaum
c) Leslie Lamport
d) Donald Knuth
Answer:
b) Robert B Quattlebaum

Question 8.
What versions of animation software can run in GNU/Linux and Microsoft Windows?
a) Grass
b) Notepad
c) Synfig studio
d) Pencil
Answer:
c) Synfig studio

Question 9.
Which tool is used to fill colors to the objects in synfig studio?
Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 9 Moving Images 1
Answer:
Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 9 Moving Images 2

Question 10.
Which tool is used to draw rectangular objects in synfig studio?
Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 9 Moving Images 3
Answer:
Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 9 Moving Images 4

Question 11.
Which tool is used to move the objects in synfig studio?
Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 9 Moving Images 5
Answer:
Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 9 Moving Images 6

Question 12.
Expand FPS
a) Frames per system
b) Frames per second
c) File properties settings
d) Frames per hour
Answer:
b) Frames per second

Question 13.
Animation is done by fast and continuous movements of images in a two-dimensional canvas. The images are known as
a) characters
b) FPS
c) Frames
d) Scene
Answer:
c) Frames

Question 14
Which menu is used to studio
a) File
b) view
c) window canvas
d)canvas
Answer:
d)canvas

Question 15.
To change the FPS in Synfig studio, by clicking
a) canvas → properties → time
b) view → pause
c) window → toolbox
d) canvas properties → image
Answer:
a) canvas → properties → time

Question 16.
We can import Images into synfig studio and use them
a) odf
b) vector
c) Pdf
d) Bitmap
Answer:
d) Bitmap

Question 17.
FPS = 24, Time =5, for an animation. Find the total number of frames in that animation
a) 24,
b) 48
c) 120
d) 920
Answer:
c) 120

Question 18.
The frames that represent important positions are known as
a) Tweening
b) current time
c) key
d)keyframe
Answer:
d) keyframe

Question 19.
What happens when you press
Kerala SSLC IT Theory Questions and Answers Chapter 9 Moving Images 7
play button
a) Animation works
b) Animation stops
c) no change
d) to save
Answer:
a) Animation works

Question 20.
The software fills up the frames in between two keyframes is called.
a) Interpolation
b) keyframe
c) Tweening
d) Edit
Answer:
c) Tweening

Question 21.
Rey frame utility is set in one of the panels in synfig audio. Give the names of that panel
a) Time track panel
b) layers panel
c) parameters panel
d) panel
Answer:
c) parameters panel

Question 22.
Name the extension of project file in synfig studio?
a). svg
b) .pdf
c) .sifz
d) .ods
Answer:
c) .sifz

Question 23.
In which panel to give the number of frames in current time?
a) Time track panel
b) layers panel
c) meters panel
d) panel
Answer:
a) Time track panel

HSSLive.Guru

Question 24.
What is the current time to animation from first frame
a) 0 f
b) 60 f
c) 120f
d) 121 f
Answer:
a) 0 f

Question 25.
What is the name for the frame with current time is ‘o’ f
a) first keyframe
b) last keyframe
c) middle keyframe
d) keyframe
Answer:
a) first keyframe

Question 26.
Give the order of activity to export a project file on synfig studio
a) File → Render
b) File → Save
c) File → Export
d) File → Save as
Answer:
a) File → Render

Question 25.
Which is not a member related to synfig studio?
a) parameters panel
b) time track panel
c) panel
d) layers panel
Answer:
c) panel

Question 28.
The utility to animate the flap its wings of a bird is
a) joining wings
b) adding time loop layer
c) copy of the first wing
d) adding the layer
Answer:
b) adding time loop layer

Question 29.
Write the activity to include an image to synfig studio
a) file → open
b) file → new
c) file → import
d) file → save
Answer:
c) file → import

Question 29.
in which menu import facility is available”?
a) Edit
b) file
c) canvas
d) windows
Answer:
b) file

Question 30.
Select ofie not group
a) . dv
b) .flv
c) . mpeg
d). svg
Answer:
d) .svg

Question 32.
What is the maximum value of current time?
a) 20 f
b) 60 f
c) 120 f
d) 1 f ,
Answer:
c) 120 f

Question 33.
What is the least value of current time?
a) 60 f
b) 120 f
c) 40 f
d) Of
Answer:
d)0f ‘

Question 34.
Keyframe are constructed in different type or same type
a) same type
b) different type
c) not constructing a keyframe
d) Equal type
Answer:
b) different type

Question 35.
Select any two free animation software’s
a) Anim studio
b) pencil
c) synfig studio
d) adobe flash
Answer:
b) pencil
and
c) synfig studio

Question 36.
An important stage in preparing animation is character designing. What is the meaning of character designing?
a) characters
b) Draw the characters
c) bringing character to life with humanity & personality
d) Giving life to the story
Answer:
b) Draw the characters
and
c) bringing character to life with humanity & personality

Question 37.
What are the uses of multi-colored buttons on the handle of a image?
a) To switch on the Animate editing mode
b) To adjust size
c) To take copy
d) To rotate if needed.
Answer:
b) To adjust size
and
d) To rotate if needed

Question 38.
Give the two activities done before starting animation from first keyframe
a) Current time is 60 f
b) Current time is 0 f
c) Before editing the motion, animate the edit mode button is active
d) press the play button to see the animation
Answer:
b) Current time is 0 f
and
c) Before editing the motion, animate the edit mode button is active

Question 39.
Sky and one star are drawn in synfig studio canvas. In the layers panel we can see a rectangle 001, and star 001. What are the tools use dot draw them
a) Circle tool
b) Fill tool
c) Star tool
d) Rectangle tool
Answer:
c) Star tool
and
d) Rectangle tool

Question 40.
Animation became much easier in film industry, with the arrival of new technologies. What are they?
a) computers
b) Radio
c) Animation software’s
d) office software.
Answer:
a) computers
and
c) Animation software’s

HSSLive.Guru

Question 41.
Create animations is one of the stages in animation film. There are two other stages before creating an animation. What are they?
a) To save animation project
b) Character designing
c) Playing an animation
d) Preparation of storyboards
Answer:
b) Character designing
and
d) Preparation of storyboards

Question 42.
Utilities of synfig studio windows are given below. Select one of each set and make a list.

Set-I

a) Database panel
b) Work area
c) Layers Panel
d) Task area
Answer:
c) Layers Panel

Set -II

a) Audio track
b) Video track
c) Time track panel
d) Fill
Answer:
c) Time track panel

Set-III

a) Parameters panel
b) Table
c) Storyboard
d) Path
Answer:
a) Parameters panel

Set -IV

a) Database window
b) tooIX
c) Editor window
d) Window
Answer:
b) tooIX

Question 43
Select one video formats from each set

Set I

a) PNG
b) gif
c) xcf
d) sifz
Answer:
b) gif

Set II

a) dv
b) ods
c) odf
d) odp
Answer:
a) dv

Set III

a) jpg
b) flv
c) jpg
d) py
Answer:
b) flv

Set -IV

a) Html
b) ph
c) htm
d) mpeg
Answer:
d) mpeg

Question 44.
There are a lots of job opportunities related to animation in Government/public sectors of India and abroad. A list of job opportunities are given below. Select one from each set.

Set-I

a) Cinema production
b) Still photograph
c) Newspaper
d) Shops
Answer:
a) Cinema production

Set-II

a) Schools
b) advertising agencies
c) building construction
b) advertising agencies
Answer:
d) Library

Set-III

a) Radio
b) FM radio
c) TV
d) Tape recorder
c) TV

Set-IV

a) mobile
b) computer
c) calculator
d) computer games
Answer:
d) computer games

Question 45.
Images are included in synfig studio through import menu what are the uses of handles on the image? Select one form each set.

Set-1

a) To join the parts of an image
b) To arrange its position
c) To animation
d) Frame
Answer:
b) To arrange its position

Set – II

a) To arrange its size
b) To reduce its size
c) To increase its size
d) Can’t change its size
Answer:
a) To arrange its size

Set-II

a) To rotate
b) Can’t rotate
c) To remove the image
d) To include and image
Answer:
a) To rotate

Set-IV

a) To add a background image
b) Creating a scene
c) To adjust the views of the images
d) To change its background-color
Answer:
c) To adjust the views of the images

HSSLive.Guru

Question 46.
The layers are seen in the layers panel of a synfig studio some activities related to the layers are given in sets. Select correct activities from each set.

Set-1

a) Can’t change its order
b) can change its order
c) Arrange the order before including the layer
d) Layers are not visible
Answer;
b) can change its order

Set -II

a) Can’t group together
b) Objects
c) Can group together
d) Can’t change its color
Answer:
c) Can group together

Set-III

a) To take a copy of a layer
b) Layer is fixed
c) Can edit animation
d) Can’t delete the layer
Answer:
a) To take a copy of a layer

Set-IV

a) Removing the layer may effect he other
b) Can delete a layer
c) Can edit animation
d) Can’t delete the layers
Answer:
b) Can delete a layer

Leave a Comment

error: Content is protected !!