Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country

You can Download From A Day in the Country Questions and Answers, Summary, Activity, Notes, Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4  helps you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Kerala State Syllabus 8th Standard Hindi Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country (Anton Chekhov)

A Day in the Country Textbook Questions And Answers

A Day In The Country Question Answers

Question 1.
Why is Fyokla worried? Pick out the expressions which show that she is worried.
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 1
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 2
A Day in the Country Questions and Answer:
Fyokla was worried because her brother had met with an accident. Her uncle Terenty, who was to help her, was not to be seen. The following sentence shows that she is worried. ‘ the 1 white-haired, barefoot child is pale, Her eyes are wide open, her lips are trembling’.

HSSLive.Guru

Question 2.
How does the author describe Trinity?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 3
Answer:
Trinity was a tall old man with a thin, pockmarked face, very long leg, and bare feet, dressed in a woman’s tattered jacket. On his long crane-like legs, he swayed in the wind.

A Day in the Country Activities Question 3. What was the accident that Danilka met with?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 4
Answer:
Danika tried to put his hand into a hole in a tree to get cuckoo’s eggs. His hand was stuck and he could not take it out.

A Day in the Country Question 4. Why does Terenty think that the thunder will not hurt the girl?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 5
Answer:
Trinity said that it was not from spite that it thundered and it would not kill a little thing like Fyokla

A Day in the Country Question Answers Question 5. How did Fyokla feel when she heard the thunder?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 6
Answer:
Fyokla felt that something big, heavy and round was rolling over the sky, and tearing it’ open exactly over her head.

A Day in the Country Summary Question 6. Why does the boy not think of his trouble while looking at the stormy sky?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 7
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 8
Answer:
The boy was gazing at the story sky and apparently he forgot to think of his trouble.

Question 7.
Why couldn’t Danilka pull his hand out of the hole?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 9
A Day in the Country Answer:
The wood had broken at the edge of the hole and jammed Danilka’s hand.

Question 8.
Why does Terenty ask Danilka not to touch the nightingale’s nest?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 10
Answer:
The nightingale is a singing bird and it has a voice to cheer the heart of man. He thinks that it is a sin to disturb the bird.

Question 9.
‘He knows everything. ‘Why does the author say so?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 11
Answer:
He knows the names of all the wildflowers, animals and stones. He knows the herbs that cure diseases, he has no difficulty in telling the age of a horse or a cow. Looking at the sunset, the moon, or the birds, he could tell what sort of weather it would be the next day.

Question 10.
‘These people have learned not from books ’ How did they learn then?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 12
Answer:
They learned from the fields, woods, riverbanks, birds, the sun, etc. In short, they learned everything from nature.

Question 11.
Why are the cobbler and the boy not weary?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 13
Answer:
While walking, they talked about the beauty of the earth unceasingly. So they were not weary.

Question 12.
Do you think that Terenty loves children? Justify your answer.
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 14
Answer:
Yes, He loves children. When the children fell asleep, he came to them and placed bread under their heads.

Beginning of the Story A Day in the Country Question 13. ‘The boy does not sleep. Why?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 15
A Day in the Country Summary Questions and Answer:
The boy does not sleep. He gazes into the darkness and it seems to him that he can see everything that he has seen during the day.

HSSLive.Guru

Summary of a Day in a Country Question 14. ‘And no one sees his love.’ What is the love referred to here?
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 16
Answer:
The love of the cobbler towards the children is referred here.

A Day in the Country Textbook Activities And Answers

Activity 1.

The following is the summary of the story ‘A Day in the Country’. Some parts of it are missing. Complete it.
It was a stormy day. There was thunder and lightning.
A little girl ………………..
She asked everyone ……………..
The girl sobbed and told Terenty ………….
She wanted Terenty to ……………….
She said that Danika had put his ……………..
hand …………….
They both ………………
He saved the boy and. ……………….
On the way they …………………
Danika wondered how Terenty …………….
They shared their food and …………….
The children ……………….
Trinity ……………….
The moon enjoyed the love of the homeless cobbler.
Now, retell the story in your own way.
Answer:
It was a stormy day. There was thunder and lightning. A little girl of six ran through the village looking for Trinity, the cobbler. She was worried. She asked everyone whether they had seen Trinity. Nobody could tell where Trinity was. At last she met Terenty’s bosom friends, who told her that he was in the kitchen gardens. She saw Terenty standing near the vegetable plots.

The girl sobbed and told Terenty that her brother Danilka met with an accident. She wanted Terenty to go with her and help Danika. She said that Danilka had put his hand into a hole in a tree to get cuckoos egg, and he could not get it out. They both rushed to the spot in the heavy rain. On the way he told her not to be frightened because it thundered and it would not kill a little thing like her. When they reached the spot, they found the frightened Danika.Terenty saved the boy and walked along the darkened road.

On the way they talked about a lot of things like nightingale, rain, ducks, etc. Terenty answered all their questions. Danika wondered how Terenty had good knowledge about everything. Terenty learned not from books, but from nature. They reached a riverbank and shared their food. They returned to the village only in the evening. The children went to a deserted barn at night. Danika could not sleep for a long time. He thought about all that he had seen. At last, they fell asleep. Terenty came to them and put bread under their heads. The moon was rejoiced seeing the love of the homeless cobbler.

Let’s prepare a blog

In this unit, you have learned poems and stories that depict the splendor of nature. Can you write poems stories or articles describing the beauty and splendor of nature? Develop a blog for the EnglisljJClub of your school. Post your poems, stories and articles in the blog. You may ask your friends to comment on them.
Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 17

A Day in the Country Additional Questions and Answers

Question 1.
Read the passage from the story ‘ A Day in the Country’ and answer the questions that follow.

Fyokla, a little girl of six, is running through the village, looking for Terenty the cobbler. The white-haired, barefoot child is pale. Her eyes are wide open, her lips are trembling. ‘Uncle, where is Terenty? she asks everyone she meets. No one answers. They are all preoccupied with the approaching storm and take refuge in their huts. At last she meets Terenty’s bosom friend. ‘ Uncle, where is Terenty?

At the kitchen – gardens answers he. The girl runs behind the huts to kitchen- gardens and there finds Terenty; the tall old man with a thin, pockmarked face, very long legs, and bare feet, dressed in a women’s tattered jacket, is standing near the vegetable plots, looking with drowsy eyes at the dark storm- cloud. On his long crane-like legs he sways in the wind.
a. How old was Fyokla?
b. Give a short description  about Trinity.
c. Pick out the expressions which show that Fyokla is worried?
d. Pick out a word from the passage which means a person who repairs shoes’.
Answer:
a. Fyokla was a girl of six. 1
b. Terenty was a tall old man with a thin pockmarked face, very long leg, and bare feet, dressed in a woman’s tattered jacket. On his long crane-like legs, he swayed in the wind.
c. White-haired, barefoot child is pale. Her eyes are wide open, her lips are trembling.
d. cobbler

Question 2.
Read the sentence given. Fill in the missing parts choosing appropriate words from the box.
Fyokla, a little girl / (a) six was searching for her brother/ (b) the woods.
(in, at, of)
Answer:
a. of
b. in

HSSLive.Guru

Question 3.
Prepare a short profile on Anton Chekhov using the hints given below.
Born: January 29, 1860, Russia
Famous as: Physician and writer
Notable awards: Pushkin Prize
Notable works: The Steppe, The Lady With the Dog, A Day in the Country
Died: July 15, 1904, Germany (Tuberculosis)
Answer:
Anton Chekhov:
Anton Chekov was born on January 29, 1860, in Russia. He was famous as a physician and writer. He was awarded the Pushkin Prize. The Steppe, The Lady with the dog, A Day in the Country, etc are his notable works. Chekov died of tuberculosis on July 15, 1904, in Germany.

Question 4.
Prepare a short profile of Pablo Ruiz Picasso, the renowned painter, and sculptor based on the information given below.
Born: 25 October 1881
Nationality: Spanish
Famous as: Painter, sculptor
Major works: Guernica (1937), The Weeping Woman (1937)
Death: April 18, 1973, France
Answer:
Pablo Ruizy Picasso:
Pablo Ruizy Picasso was born on October 25 in 1881 in Spain. He was famous as a painter and sculptor. His major works are Guernica (1937) and The Weeping Women (1937). He passed away on April 18 in 1973 in France.

A Day in the Country Summary in English

This is a lovely story. It is just a single day, when a heavy, but short rainstorm hits this tiny village. Young Danika has got his arm caught in a tree. Even younger little Fyokla has raced to the village to find the kind Terenty, a cobbler. Despite the rain, he hurries with Fyokla to free Danika. Then they walk and talk after the rain, and the children learn much from him about nature. Later that night the kind Terenty comes quietly into the barn where the orphans are sleeping and leaves them some bread for the morning. It’s a very touching human story.

A Day in the Country Summary in Malayalam

Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 18

HSSLive.Guru

A Day in the Country Glossary

Kerala Syllabus 8th Standard English Solutions Unit 4 Chapter 4 A Day in the Country 19

Leave a Comment